knjizara.com
Ritam detinjstva

Ranko Damjanović (autor)

Ritam detinjstva
rasprodato

RITAM DETINJSTVA je nova, kolorna, ilustrovana knjiga, većeg formata u tvrdom povezu koja pored tekstova i ilustracija sadrži i tri CD-a dečijih pesama u izvođenju Ranka Damjanovića. U njoj su objedinjene tri knjige i muzički diskovi Ranka Damjanovića - IGRAONICA UČIONICA, SREĆAN TI ROĐENDAN i RASPEVANA AZBUKA.
To je kombinacija najlepših tradicionalnih pesama u svetu kao i autorskih pesama Ranka Damjanovića. U selekciji i odabiru tema vođeno je računa o interesovanjima dece uzrasta 2 i više godina.
Ova trilogija knjiga i muzike za decu pre svega ima edukativni karakter. Deca, uz pesmu

i igru uče: boje, brojeve, abuku, dane u nedelji, mesece u godini, strane sveta, kako da iskažu osećanja, nazive i osobine životinja kao i zvuke koje one proizvode, prevozna sredstva i ponašanje u njima... Tu je čitava plejada likova koji su u žiži dečijih interesovanja i koji čine dečiji svet (bake, deke, mame, tate, autobusi, vozovi, slonovi, nosorozi, dinosaurusi, blesava deca i životinje...)
Komponujući i aranžirajući pesme upotrebljeni su razni muzički pravci: rock, pop, regge, country, disco, hard rock... tako da deca, zabavljajući se, nauče i različite tipove muzike.
Pored toga deca uče i plesove, pokrete kroz pesmu, igrajući i pevajući učestvuju u pesmi i kreiraju neki svoj ritam i ples.
Knjiga i 3 CD-a RITAM DETINJSTVA prepevana je i objavljena na engleskom jeziku pod nazivom RHYTHM OF CHILDHOOD u izvođenju Malcolm Bridger-a.


Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Itaka; 2014; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 80 str.; 978-86-81635-69-8;