knjizara.com
Revolucija jedne slamke
uvod u prirodnu zemljoradnju

Masanobu Fukuoka (autor)

Revolucija jedne slamke
rasprodato

Knjiga koja se bavi prirodnom poljoprivredom, ali više od toga filozofijom odnosa čoveka prema prirodi. Život u saglasju sa prirodom, zapravo je njena glavna tema.
Masanobu Fukuoka (1913-2008) je bio jedan od najznacajnijih ljudi koji su se pojavili u našem dobu. Njegov pristup poljoprivredi i ishrani i njegova životna filozofija su pokrenuli citav niz pokreta i otvorili jedan sasvim novi stari svet – svet prirodne poljoprivrede.
Zasnivajuci svoju teoriju i praksu na cetiri osnovna nacela: bez obrade (oranja ili kopanja), bez dubriva ili komposta, bez plevljenja i bez hemikalija, uvodeci sasvim novi pristup poljoprivredi (npr. sejao

je pre žetve), Fukuoka je ukazao na pravac kojim bi poljoprivreda morala da ide, ukoliko želimo da ova planeta bude udoban dom i za naše potomke. Dokazao je da se bez savremenih poljoprivrednih mera mogu postici isti prinosi kao i sa njima. Takode, pokazao je licnim primerom kako se i ljudska ishrana može podrediti prirodnim tokovima.

Za svojih 95 godina je postigao ono o cemu drugi i ne sanjaju: ostavio je neizbrisiv trag u otkrivanju novih saznanja o coveku i njegovom mestu u prirodi.

Knjiga se bavi prirodnom poljoprivredom i ishranom na prirodan nacin.

Naslov engleskog izdanja: "The One Straw Revolution"

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ekološka poljoprivreda , Japan , Organska hrana
Ostali naslovi iz oblasti: Poljoprivreda

Izdavač: Arhit DOO; 2008; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 147 str.; 978-86-907933-1-0;