knjizara.com
Reketaš

Džon Grišam (autor)

Reketaš
rasprodato

U istoriji Sjedinjenih Država, zabeležena su samo četiri slučaja ubistva saveznih sudija. Rejmond Foset upravo je upisan pod brojem pet. Njegov slučaj povezan je sa slučajem reketiranja.
Ko je Reketaš? I kako je povezan sa prerano preminulim sudijom? Njegovo ime je, zasad, Malkolm Banister; status: bivši državni tužilac; prebivalište? Državni zatvor Kamp nadomak Frostburga u Merilendu.Malkolmova situacija ne izgleda sjajno, ali on ima keca u rukavu. Malkolm zna ko je ubio sudiju Foseta, a zna i zašto je sudija ubijen. Fosetovo telo pronađeno je u njegovoj zabačenoj brvnari na jezeru. Nije bilo trag

ova provale ni borbe, pronađena su samo dva leša: sudije Foseta i njegove mlade sekretarice. I veliki, izuzetno siguran sef, otvoren i prazan.
FBI se pita da li je ključ misterije sadržaj sudijinog ispražnjenog sefa, a Malkolm Banister veoma je voljan da im tu misteriju razreši. Ipak, sve ima svoju cenu, naročito „zapaljive” informacije o nizu događaja koji su doveli do smrti sudije Foseta, a Malkolm Banister nije nimalo naivan...
Ništa nije onako kako izgleda i sve je dozvoljeno u igri opisanoj u novom briljantnom romanu Džona Grišama, nespornog kralja trilera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2. izdanje, 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 332 str.; 978-86-505-2508-1;