knjizara.com
Priznanje

Džon Grišam (autor)

Priznanje
rasprodato

Na svakog nedužnog čoveka koji dospe u zatvor, jedan krivac ostaje na slobodi. Ovaj krivac ne shvata kako su se policija i tužilaštvo dokopali pogrešnog čoveka, i nimalo ga to ne zanima. Prosto ne može da poveruje koliko je imao sreće. Vreme prolazi, i on shvata da grešku niko neće ispraviti - nadležni veruju da su uhvatili pravog i odlučni su da on bude i osuđen. Istinski krivac možda i gleda suđenje na kojem je neko drugi pogrešno optužen za njegov zločin. Lakne mu kad padne presuda da je optuženi kriv. Smeje se dok policija i tužilaštvo čestitaju jedni drugima. Spreman je da dozvoli da nedužan čovek ode u zatvor, da odsluži tešku robiju, čak i da bude pogubljen.
Travis Bojet je taj čov

ek. U Slounu, gradiću u istočnom Teksasu, on je 1998. godine oteo, silovao i zadavio popularnu srednjoškolsku predvodnicu navijačica. Leš je zakopao tako da ga niko nikad neće pronaći, a onda je zapanjeno posmatrao kako policija i tužilaštvo hapse i osuđuju Dontea Drama, lokalnu ragbi zvezdu.
Prošlo je devet godina. Travisa su upravo pustili iz zatvora u Kanzasu. Robijao je zbog nekog drugog zločina, i sad ga puštaju na uslovnu slobodu. Boluje od tumora na mozgu, koji ne može da se operiše. Prvi put u životu odlučuje da učini nešto ispravno, i da prizna zločin. Međutim, kako jedan krivac da ubedi advokate, sudije i političare kako se spremaju da pogube nevinog čoveka?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 470 str.; 978-86-505-1939-4;