knjizara.com
Red magle: poslednje carstvo

Brendon Sanderson (autor)

Red magle: poslednje carstvo
rasprodato

„Iskreno preporučujem svakom ko je željan da pročita odličnu i originalnu knjigu.“ Robin Hob

Poslednje carstvo je prvi roman trilogije koja je gromoglasno razbila savremene fantazijske klišee i odjeknula žanrovskom scenom takvom osvežavajućom silinom da je svog autora učinila najblistavijom mladom zvezdom epske fantastike.

Bogatstvo svetova Brendona Sandersona, karakterizacija njegovih protagonista i lepota stila i jezika kojim piše za kratko vreme učinili su ga najčitanijim piscem fantastike mlađe generacije ali i naslednikom Roberta Džordana – osobom koja će privesti kraju kultni serijal Točak vremena.

Trilogija Re

d magle odigrava se u svetu zasutom kišama pepela, skrivenom sumaglicama, kojim već čitav milenijum vlada besmrtni Gospod Vladar, okružen svojim plemstvom, svojom crkvom – čiji je on jedini Bog – bezbrojnim potlačenim ska i alomantima: osobama koje imaju sposobnost da u svom organizmu sagorevaju metale, što im daje nadljudsku snagu, brzinu, moći opažanja i isceljenja. Međutim, alomanti mogu da budu samo plemići a ska samo robovi. Već hiljadu godina društvo je tako ustrojeno. Jedni imaju sve, a drugi nemaju ništa. Ali jedan čovek, gnevan zbog svega toga, započeće revoluciju koja će okončati strahovladu Gospoda Vladara i promeniti čitav svet...

Poslednje carstvo može da se čita i kao roman za sebe, premda će malo koji čitalac izdržati da u ostatku trilogije ne potraži odgovore na pitanja koja je autor postavio u prvom delu. Veličanstvena pripovest o pustolovini, magiji i borbi protiv milenijumskog zla, koja se kroz žrtve i odricanja završava pobedom – trilogiju Red magle poželeće da ima svaki istinski ljubitelj fantastike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 645 str.; 978-86-521-0508-3;