knjizara.com
Purpurni plašt
Nastavak nagrađivanog romana Teodora.

Stela Dafi (autor)

Purpurni plašt
rasprodato

Nastavljajući pripovesti o vizantijskoj carici Teodori i caru Justinijanu, Purpurni plašt nam otkriva zavodljivu i nesvakidašnju caricu koja izranja iz senki istorije i stupa u blistavu svetlost. Nekada bezmalo robinja, medvedarova kći koja je bosonoga trčala ulicama Carigrada, postala je teu doron, božji dar, carica Istočnog rimskog carstva i najmoćnija žena na svetu.
Mudra, hrabra i bezdušna kada oseti izdaju, Teodora vlada naporedo sa svojim mužem: u svetu političkih brakova, oni su jedinstven par koji vezuje ljubav.
Dok na granicama Carstva besne ratovi, Teodora otkriva da najveća opasnost po njenu vlast – i po njen život – počiva mnogo bliže palati. Tek iz razornih i j

ezivih ustanaka koji plamte širom grada, od osvetoljubivih neprijatelja koji nikada neće prihvatiti „Teodoru iz Burdelja“, iz kuge, zavera i ubistava, ona će naučiti šta zaista znači biti carica.Obuhvatajući raspon od dramatičnih dvadeset godina Teodorine vladavine, Purpurni plašt daje živ portret ove harizmatične i nesvakidašnje žene, a ujedno je i zanosno istraživanje užitaka i bremena moći.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 427 str.; 978-86-521-1245-6;