Puko bezvlašće

Vudi Alen (autor)

Puko bezvlašće

rasprodato

Puko bezvlašće, nova knjiga Vudija Alena, pojavljuje se nakon 25 godina pauze, što je za ljubitelje Alenovog živahnog humora koji je mešavina šašavih eseja i parodije, isuviše dugačak period. I ova zbirka sadrži sve one sastojke koje Sad smo kvit (Getting Even), Kratak, ali koristan, vodič kroz građansku neposlušnost (Without Feathers) i Nuspojave (Side Effects) čine žanrovskim klasicima. Među 18 priča, 10 su tokom godina objavljene u Njujorkeru a 8 se pojavljuju prvi put.

"Alenovo pisanje je smešno već pedeset godina.

A njegovi komični eseji, kao i njegovi filmovi, počinju na mnogo različitih načina, menjajući tonove i teme, zapravo ne menjajući ugao posmatranja. Onako kako je Vudi Alen poneo svoj Njujork sa sobom kad je nedavno počeo da snima filmove po Evropi, tako je očuvao svoj literarni stil, nepopustljiv pred svetom koji se neprekidno menja. "
Dženet Maslin Njujork tajms

"...on nagomilava komično povrh apsurdnog i na vrh cedi sok od limuna, a onda jednostavno nastavlja."
Pablišer vikli

"Alen konačno ponovo ulazi u klub pisaca svojim Pukim bezvlašćem, kratkom antologijom napisanom njegovim poznatim drskim i neurotičnim humorom, ali upakovanom nekom neotkrivenom gustinom...Apsurdnost i dalje suvereno vlada u Alenovim pričama...apsurdno smešno."
Taša Robinson

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Publicistika

Izdavač: Solaris; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 140 str.; 978-86-7560-055-8;