knjizara.com
Ptičjak

Mo Hejder (autor)

Ptičjak
rasprodato

Grinič, jugoistočni London. Nervozni kriminalistički inspektor pozvao je najbolji tim za ubistva Metropolitenske policije da vidi njegovo turobno otkriće. Pet leševa mladih žena. Sve su obredno ubijene i ostavljene u pustari blizu Milenijumske kupole.

Kada obdukcije pokažu jedinstveni, stravični potpis ubice koji povezuje žrtve, policajci shvataju da su na tragu pripadniku najopasnije poznate vrste zločinaca – serijskom seksualnom ubici.

Detektiv inspektor Džek Kaferi, mlad, posvećen čovek kog nije lako uzdrmati, suočava se s neprijateljstvom unutar ekipe i s odjecima sopstvene prošlosti na svom prvom slučaju u Odseku. Muči ga pomisao n

a davnašnji zločin koji je mogao da spreči. Sada, koristeći sva oružja koje iskustvo i nauka mogu da ponude, on zna da mu je vreme ograničeno pre nego što bezumni sadistički ubica ne udari ponovo.

Ovo nije knjiga za plašljive... ono što izdvaja roman Ptičjak jeste autorkin talent. Ona blistavo oživljava jedan deo Londona. Ovo je svakako prvi kontroverzni britanski triler novog milenijuma.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2006; Broširani povez; latinica; 20 cm; 349 str.; 86-7436-528-0;