knjizara.com
Projekat: sreća
ili, zašto sam cele godine pokušavala da pevam ujutru, da sredim plakare, da se ispravno raspravljam, čitam Aristotela i uopšteno se više zabavljam

Grečen Rubin (autor)

Projekat: sreća
rasprodato

Jednog kišnog poslepodneva Grečen Rubin je doživela otkrovenje na najverovatnijem mestu: u autobusu gradskog saobraćaja. „Dani su dugi, ali su godine kratke“, shvatila je. „Vreme prolazi i ne usredsređujem se dovoljno na ono što je zaista važno.“ Istog trenutka odlučila je da jednu godinu posveti svom projektu sreće. I ostvarila ga je – pred nama je PROJEKAT: SREĆA – duhovito i pronicljivo predstavljene avanture tokom dvanaestomesečne probne vožnje kroz vekovnu mudrost, savremena naučna istraživanja i savete popularne kulture o tome kako postati srećniji.

Niko nije u moguć

nosti da iščupa sebe iz korena, niti je to autorka želela – ona se usredsredila na poboljšavanje svog života takvog kakav jeste, a njeni zaključci ponekad su iznenađujući:

-    ako se pametno troši, novac može kupiti sreću
-    novine i izazovi jesu snažni podsticaji sreće
-    možete se osećati gore ako „udovoljavate“ sebi
-    davanje oduška lošim osećanjima neće vas osloboditi tih osećanja
-    i najmanja promena može značiti veliku razliku

Šarmantno i duhovito napisan, ovaj roman prosvetljava ali i zabavlja, navodi na razmišljanje ali vam ne dozvoljava da ga ispustite iz ruku. Strast Grečen Rubin za njenu temu iskače sa svake stranice, a čitanje samo nekoliko poglavlja nadahnuće vas da počnete sopstveni projekat: sreća.

„Sreća je zarazna. Kao i Projekat: sreća. Kada jednom budete pročitali ovu priču o jednogodišnjoj potrazi za zadovoljstvom, želećete da započnete sopstveni projekat: sreća i da nagovorite prijatelje i porodicu da vam se pridruže. Ovo je retka knjiga koja će vas navesti da se osmehujete i razmišljate – često na istoj strani“.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 340 str.; 978-86-521-0635-6;