knjizara.com
Princ magle

Karlos Ruis Safon (autor)

Princ magle
719 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Iz velikog grada ugroženog blizinom rata, časovničareva porodica seli se u malo primorsko mesto. Toliko malo i zaštićeno da se može reći da je u njemu vreme stalo. Međutim, već pri silasku s voza, trinaestogodišnji Maks shvata da kazaljke na staničnom satu ipak ne stoje – one se kreću unazad. Porodica se n

astanjuje u staroj kući na obali koja, s dolaskom nove porodice, počinje da otkriva svoje jezovite tajne: kutiju s filmovima koje su snimili prethodni stanari, avetinjske glasove što dopiru iz dubine ormara, ograđeni vrt ispunjen sablasnim, gotovo živim statuama cirkusanata raspoređenih po kružnici koja spaja temena šestokrake zvezde u čijem se središtu nalazi figura pajaca... Istražujući svoj novi svet i van dvorišta kuće, Maks i njegova sestra upoznaju Rolanda, mladića koji im u ronilačkoj avanturi otkriva davno potopljeni brod... U potrazi za istinom o brodolomu, maloj družini počinje da se ukazuje užasna priča o Princu magle, užasna onoliko koliko i spoznaja da su i oni sami likovi koji grade tu priču.
U isto vreme i gotski i avanturistički roman, jezovita priča o duhovima i savezništvu sa nečasnim, priča o tragičnim posledicama nepromišljeno datih obećanja i uzaludnosti bekstva od predodređenosti. Ovaj roman klaustrofobične atmosfere, grča i nelagode, stvoren tek raspisanom rukom velikog pisca, univerzalna je priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju, u kojoj se već deceniju i po pronalaze čitaoci svih generacija širom planete.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost , Za tinejdžere
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 202 str.; 978-86-7702-127-6;