knjizara.com
Ponoćna palata

Karlos Ruis Safon (autor)

Ponoćna palata
799 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Kalkuta, godina 1932. U srcu tame, jedne mračne noći, engleski poručnik pokušava da izbavi dve bebe iz nezamislive životne opasnosti, ostavljajući za sobom beživotno telo žene koju je voleo. Uprkos nepodnošljivim monsunskim pljuskovima i plaćenim ubicama koji ga vrebaju, uspeva da spase život dvoje nedužnih bića, ali ne i svoj. Stisak šake u plamenu oduzima mu poslednji dah.Ponoćna palata, šesnaest godina kasnije. Na poslednjem sastanku tajnog društva Čoubar, Ben i Šir upoznaju jedno drugo ne znajući da su brat i sestra, i suočavaju se s utvarnim bićem koje je strpljivo čekalo da dođe dan u kom će im konačno uzeti dušu. Hrabra družina prerano saz

relih mladih ljudi iz sirotišta Sveti Patrik odlučuje da pomogne bratu i sestri i razotkrije najjeziviju priču Kalkute, grada palata.
Ponoćna palata je dramatično putovanje kroz pustolovine odrastanja u egzotičnoj, fascinantnoj Indiji.
Ponoćna palata predstavlja deo Trilogije magle, nezavisnih priča koje su sjedinjene u trilogiju motivima mora, svetlosti i tame, utvara i tajni. Ova najranija dela Ruisa Safona – romani namenjeni tinejdžerima: Princ magle, Ponoćna palata i Septembarska svetla – pobrali su brojne nagrade, ali i simpatije velikog broja čitalaca širom Evrope.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost , Za tinejdžere
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 263 str.; 978-86-7702-128-3;