knjizara.com
Grad od pare

Karlos Ruis Safon (autor)

Grad od pare
559 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Nakon što je završio ciklus romana o Groblju zaboravljenih knjiga, velikan španske književnosti Karlos Ruis Safon odlučio je da u sledećem projektu sakupi sve pripovetke koje je napisao, a koje su smeštene u isti književni univerzum.
Kroz ovih jedanaest priča srešćemo dečaka koji odlučuje da postane pisac kada otkrije da njegove maštarije bude pažnju bogate devojčice koja mu je ukrala srce. Prisustvovaćemo begu jednog arhitekte iz Konstantinopolja koji planira izgradnju neosvojive biblioteke. Slušaćemo jednog tajanstvenog gospodina dok čika Migela de Servantesa da napiše knjigu kakvu niko nikad nije napisao. Videćemo Gaudija kak

o, putujući brodom za Njujork, uživa u svetlima i pari, tvarima od kojih bi gradovi i trebalo da budu sagrađeni. Upoznaćemo i mnoge druge fantastične i nezaboravne likove.
Svojim temama, motivima i atmosferom, svojim stilom, neodoljivim opisima i majstorski izvedenim dijalozima, Grad od pare predstavlja prefinjeno proširenje književnog sveta Groblja zaboravljenih knjiga i dirljiv oproštaj od jednog od najznačajnijih španskih i svetskih autora s početka XXI veka.

„Namenjeno čitaocima koji su strastveno zaljubljeni u pripovedaštvo.“
– Entertainment Weekly

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Čarobna knjiga; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 184 str.; 978-86-7702-864-0;