knjizara.com
Priče o Beogradu

Ksenija Ćirić (autor)

Priče o Beogradu
792 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Ova knjiga predstavlja dnevnik potrage za izgubljenim Beogradom, veliku avanturu koja će nam otkriti odgovore na sva ona pitanja koja su oduvek kopkala istinske ljubitelje našeg grada: Otkud Kelti na ušću Save u Dunav? Kako je mali Rade pomogao Josifu Pančiću da otvori botaničku baštu koja danas predstavlja jedan od najlepših beogradskih ukrasa? Ko je, pobogu, kapetan Miša po kome se zove ono čuveno zdanje na Studentskom trgu? Kako je knez Mihailo rešio svoj problem s konjima i postao njihov nerazdvojni prijatelj sve do današnjih dana? I, da li ste

znali da je jednu od najlepših crkava, Crkvu Aleksandra Nevskog na Dorćolu, projektovala prva žena arhitekta u Srbiji – Jelisaveta Načić?
Nemate pojma?!
Hm, onda sigurno znate kako je Mika Alas, naš čuveni matematičar, dobio nadimak? Kako je Kornelije Stanković postao kompozitor? A zašto je Meštrovićev spomenik Pobednik morao da bude premešten sa Terazija na Kalemegdan? E, ako ni to niste znali, onda je krajnje vreme da sve te odgovore potražite u ovoj našoj knjizi – riznici skrivenog beogradskog blaga. Udahnite duboko i zaronite u čarobni svet starog Beograda!

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Beograd , Vodiči
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Dereta; 2012; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 72 str.; 978-86-7346-871-6;