Praktikum za rimsko pravo

tekstovi i slučajevi rimskih pravnika iz obligacionog prava

Andreja Katančević, Milena Polojac (autor)

Praktikum za rimsko pravo

990 din

U korpu

Ovaj praktikum predstavlja najavljeno proširenje već postojećeg Praktikuma za rimsko pravo iz oblasti obligacionog prava, autora Milene Polojac.
Iako je hronološki mlađa, ova nova knjiga je označena kao prvi deo jer je u njoj izložena materija stvarnog prava, koja se nastavnim programom obrađuje neposredno pre obligacija. Ciljevi i koncepcija ove knjige u svemu prate svoj stariji uzor. Ona je namenjena studentima radi produbljivanja znanja, problematizovanja naučenog gradiva, razvijanja pravničkog načina mišljenja i lakšeg sagledavanja doprinosa rimskog prava našem pozitivnom pravu.


Praktikum je podeljen na tematske celine koje prate redosled materije rimskog stvarnog prava. Celine sadrže latinske tekstove izvora i njihove srpske prevode, pitanja i problemske zadatke u vezi sa izvorima, kao i izvode iz našeg pozitivnog zakonodavstva koji se odnose na istu materiju. Veća poglavlja sadrže i uvodne tekstove, koji čitaocu treba da daju neophodne početne informacije potrebne za razumevanje tekstova.
Autori

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rimsko pravo , Obligaciono pravo , Stari Rim
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu; 4. izdanje, 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 258 str.; 978-86-7630-531-5;