knjizara.com
Pragmatični programer: vaš put do stručnosti

Andrew Hunt, David Thomas (autor)

Pragmatični programer: vaš put do stručnosti
1683 din
Stara cena: 1980 din
U korpu

Najbolji pristupi današnjice za transformisanje zahteva u radni, održiv kod koji oduševljava korisnike
Knjiga je detaljno revidirana sa 10 novih odeljaka, detaljnim opisima i novim primerima – kreirana je za budućnost sa većom tehnološkom nezavisnošću.
Spaja pragmatične savete o svemu, od ostvarivanja lične karijere, do efikasnije arhitekture.
Novi pomoćni materijali online, uključujući priručnike za instruktore i setove za vežbe, učiniće ovu knjigu vrednijom u učionici.
„Jedna od najznačajnijih knjiga u mom životu.“ — Obie Fernandez, auto

r knjige „The Rails Way“
„Pre 20 godina je prvo izdanje knjige „Pragmatični programer“ promenilo put moje karijere. Ovo novo izdanje bi moglo da učini isto vašoj karijeri.“ — Mike Cohn, autor knjiga „Succeeding with Agile“, „Agile Estimating and Planning“ i „User Stories Applied“
„. . . popunjena praktičnim savetima, i tehničkim i profesionalnim, koji će pomoći vama i vašim projektima u narednim godinama.“ — Andrea Goulet, CEO, Corgibytes, Founder, LegacyCode.Rocks
„. . . grom udara dva puta, a ova knjiga je dokaz.“ — VM (Vicky) Brasseur, direktor Open Source Strategyja, Juniper Networks
Pragmatični programer je jedna od onih retkih tehnoloških knjiga koju ćete čitati, i ponovo čitati i čitati tokom više godina. Bez obzira da li ste novi u ovoj oblasti ili ste iskusni praktikant, svakim čitanjem ćete spoznati nešto novo.
Dave Thomas i Andy Hunt napisali su prvo izdanje ovu uticajne knjige 1999. godine da bi pomogli svojim klijentima da kreiraju bolji softver i otkriju uživanje u kodiranju. Ove lekcije su pomogle generacijama programera da ispitaju suštinu razvoja softvera, nezavisno od bilo kog određenog jezika, radnog okvira ili metodologije, a pragmatična filozofija je obuhvaćena u stotinama knjiga, screencastova i audio knjiga, kao i u hiljadama priča o karijeri i uspehu.

Sada, 20 godina kasnije, ovo novo izdanje ponovo ispituje šta znači biti moderni programer. Teme se kreću u rasponu od lične odgovornosti i razvoja karijere do arhitekturnih tehnika za održavanje koda fleksibilnim i jednostavnim za prilagođavanje i ponovnu upotrebu. Pročitajte ovu knjigu i naučićete:
da se borite protiv zastarelosti softvera
da učite kontinualno
da izbegavate zamke dvostrukog učenja
da pišete fleksibilan, dinamički i prilagodljiv kod
da iskoristite moć osnovnih alata
da izbegavate slučajno programiranje
da naučite stvarne zahteve
da rešite osnovne probleme konkurentnog koda
da se zaštitite od sigurnosnih ranjivosti
da izgradite timove pragmatičnih programera
da preuzmete odgovornost za vaš rad i karijeru
da testirate kod efikasno, uključujući i testiranje zasnovano na svojstvu
da implementirate Pragmatic Starter Kit
da oduševite vaše korisnike
Knjiga „Pragmatični programer“ je napisana kao serija samostalnih odeljaka i popunjena je klasičnim i svežim anegdotama, korisnim primerima i interesantnim analogijama, a ilustruje najbolje pristupe i osnovne zamke mnogih različitih aspekata razvoja softvera. Bez obzira da li ste novi u svetu kodiranja, ili ste iskusni programer ili ste menadžer odgovoran za softverske projekte, koristite ove lekcije svakodnevno i brzo ćete uočiti poboljšanja u ličnoj produktivnosti, tačnosti i zadovoljstvu poslom. Naučićete veštine i razviti navike i stavove koji predstavljaju osnovu za dugotrajni uspeh u karijeri.
Postaćete pragmatični programer.


Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2019; Broširani povez; latinica; 24 cm; 352 str.; 978-86-7310-546-8;