knjizara.com
Poslednji svet

Kristof Ransmajer (autor)

Poslednji svet
rasprodato

Najpoznatije delo austrijskog pisca Kristofa Ransmajera - Poslednji svet je od stane kritike širom sveta progašen književnom senzacijom i jednim od najlepših romana savremene svetske književnosti.
Publije Ovidije Nazon, slavan još za života i do danas jedan od najčitanijih pisaca antike, deceniju pre svoje smrti je po carskom naređenju progran iz Rima. Pogođen time, spalio je tekst svog najvažnijeg dela Metamorfoze. Na svu sreću, bio je to samo prepis gotovo dovršenog rukopisa, tako da nam je ostala epska pesma od preko petnaest tomova. Kristof Rans

majer nam predočava šta se moglo dogoditi da je Ovidije svoje delo poneo sa sobom u progonstvo i da je ono time nestalo zajedno sa svojim autorom. Ransmajer šalje Kotu, obožavaoca i površnog Nazonovog prijatelja da pronađe nestalog pesnika. On putuje u "poslednji svet", u Tome, gvozdeni grad na obali Crnog Mora. To putovanje se pretvara u san koji postepeno postaje noćna mora. Ransmajer piše knjigu o preobraženjima i od toga pravi furiozno delo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 2003; latinica; 20 cm; 219 str.; 86-7666-007-7;