Poslednji harem

Peter Prange (autor)

Poslednji harem

849 din

Stara cena: 999 din

U korpu

Konstantinopolj, početkom XX veka. Fatima i Eliza u skrivenom svetu harema sanjaju o svojoj budućnosti. Dok jedna čini sve da postane sultanova miljenica, druga čezne za životom s druge strane haremskih zidina, za ljubavlju i slobodom. Tada, međutim, nastupa slom Osmanskog carstva – i van saraja prijateljice očekuje svet u kome će se njihovi snovi pretvoriti u košmar... To je čas rođenja savremene Turske, pogođene revolucijom i ratom. Sultan Abdulhamid prognan je u egzil, a njegov harem je raspušten.
U palati ostaju stotine žena bez ikakve zaštite, među njima Fatima i Eliza. Kakav je njihov kismet – sudbina koja im je predodređena?

Upućene same na sebe, prijateljice moraju da nauče kako da opstanu u nepoznatom svetu. Tada u njihov život stupaju dva neobična muškarca: Feliks, lekar iz daleke Nemačke, i Tajfun, oficir nove vlade. Hoće li ljubav uspeti da sagradi most između Istoka i Zapada, između prošlosti i budućnosti? Dok zemlja tone u plamen, mladim ženama preti opasnost da svojom strašću unište poslednji oslonac koji im je preostao: njihovo prijateljstvo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Erotski
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 521 str.; 978-86-521-0358-4;