knjizara.com
Poslednji dani noći

Grejam Mur (autor)

Poslednji dani noći
rasprodato

Crte su podvučene. Svako će morati da odabere stranu. Svako će morati da se priključi na mrežu. Mrežu svetlosti. Mrežu ljudi. Mrežu moći. Mrežu novca.
Njujork, 1888. Gasne lampe i dalje trepere na gradskim ulicama jer je upotreba električnog svetla tek u začetku. Osoba koja bude promenila noc´ u dan ući c´e u istoriju i zaraditi ogromno bogatstvo. Mlad i neiskusan advokat Pol Kravat prihvata slučaj koji je naizgled nemoguc´e dobiti. Njegovog klijenta, Džordža Vestinghausa, tužio je Tomas Edison, a pred njim je težak zadatak: Edison je prepreden, opasan protivnik sa ogromnim sredstvima na raspolaganju. Ipak, ovaj sveži dip

lomac pravnog fakulteta deli sa svojim slavnim suparnikom opsesiju da pobedi po svaku cenu.U potrazi za istinom, Pol se susreće sa Nikolom Teslom, ekscentričnim i briljantnim izumiteljem koji možda drži ključ pobede nad Edisonom, i Agnes Hantington, prelepom operskom pevačicom koja dokazuje da je besprekoran izvođač na sceni i van nje. Naposletku, Pol će otkriti da svi na njegovom putu igraju svoju igru, i da niko nije onakav kakvim se isprva čini.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 310 str.; 978-86-10-01858-5;