knjizara.com
Plus Ultra - izabrani eseji o savremenoj kulturu, komunikaciji i veri

Davor Džalto (autor)

Plus Ultra - izabrani eseji o savremenoj kulturu, komunikaciji i veri
rasprodato

Ova knjiga nije pisana kao koherentna celina u kojoj se analizira jedna određena tema. Knjiga je, naprotiv, nastala na poziv izdavača, kao izbor eseja koji su pisani na različite teme i različitim povodima. Tematika se kreće od analize problema vezanih sa savremenu umetnost i kulturu, do razmišljanja o pitanjima savremenog društva i hrišćanske vere u savremenom svetu. Ujednačenost ne postoji ni u pogledu stila izražavanja, koji varira od akademskog do blogerskog jezika, u skladu sa uslovima pod kojima su određeni tekstovi nastajali ili mestu gde su prvobitno objavljivani.
I pored toga, postoji nešto što objedinjuje sve tekstove. To je namera

autora da pokuša da putem analize određenih tema i pojava ukaže na neophodnost kritičkog odnosa prema realnosti, kako u društvenoj sferi tako i u načinu na koji shvatamo svoje sopstveno postojanje i delovanje u svetu. Namera je takođe da pojedine teme i izneti stavovi podstaknu dalju diskusiju i razmišljanje o trenutno aktelnim ali i o onim uvek aktuelnim pitanjima.
Tekstovi ove knjige pozivaju, dakle, svakog čitaoca na stvaralačku aktivnost, kako u saznanju tako i u delovanju, jer sa-znanje podrazumeva istovremeno stvaralački čin, opredmećen u samoj životnoj praksi, ali i jedan zajednički poduhvat.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Komunikacija
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Bogoslovsko društvo OTAČNIK; 2011; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 126 str.; 978-86-87057-14-2;