Plave cipele i sreća

Aleksandar Mekol Smit (autor)

Plave cipele i sreća

383 din

Stara cena: 451 din

U korpu

U ovom nastavku internacionalnog bestselera Prva damska detektivska agencija slede nove zanimljive dogodovštine detektivke Mme Ramocve. U kancelariji Mme Ramocve pronađena je kobra; medicinska sestra iz lokalne klinike otkriva da se pacijentima očitavaju lažni nalazi krvnog pritiska, a Bocvana ima novu “dragu Savetu”, tetku Imang, čiji saveti su previše osorni za ukus Mme Ramocve.

I u privatnom životu Mme Makuci javljaju se problemi - i premda ona ima sasvim dovoljno novca da kupi sebi pomodne i neudobne plave cipele, one joj ne mogu kupiti sreću za koju Mma Ramocve tvrdi da će je naći u jednostavnim stvarima – u zadovoljstvu ovim svetom i ispijanju šoljica čaja, što pomaže da se povremeno glatko prebrode nedaće.

“Ovo su najbolje, najšarmantnije, najiskrenije knjige koje su se pojavile tokom poslednjih nekoliko godina, prava oda životu.”
- The Plain Dealer

“Dražesno, umirujuće i puno narodne mudrosti... Ovi romani su pravi melem, dragoceni zbog svoje lekovitosti. Njihova ljudska toplina je zarazna.”
- The New York Times

“Kad pročitate knjige iz serijala Prva damska detektivska agencija, imaćete osećaj da ste bili na divnom putovanju. Istinski savršene knjige, kao stvorene da vas prenesu negde daleko.”
- Ottawa Citizen

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2007; latinica; 20 cm; 210 str.; 978-86-7963-295-1;