knjizara.com
Piće pre rata

Denis Lihejn (autor)

Piće pre rata
488 din
Stara cena: 610 din
U korpu

Privatne detektive Patrika Kenzija i Andželu Đenaro unajmljuju trojica političara da pronađu izvesna ukradena dokumenta, za čiji nestanak sumnjiče čistačicu crnkinju. Pošto pronalaze osumnjičenu, detektivi uviđaju da su stvari komplikovanije nego što se na početku istrage činilo. Kompromitujući materijal, koji su privatni istražitelji unajmljeni da nađu, ukazuje na korumpiranost političara i njihovu umešanost u dečju prostituciju. Ovo otkriće inicira krvave borbe uličnih bandi. Kenzi i Đenarova ne prezaju da ugroze i sopstvene živote ne bi li kaznili krivce i osvetili nevine. Pored svega što im se d

ešava, oboje se bore i sa ličnim „demonima” – Patrik sa sećanjem na oca koji ga je kao dete zlostavljao, a Andžela sa mužem nasilnikom.
„Surovo i jezivo... odlična priča.”
Boston Sunday Globe

„Sjajan detektivski roman Denisa Lihejna... On je na neki način moj uzor.”
Stiven King

„Tvrdokorni, stari bostonski političari i opasne, mlade vođe uličnih bandi... Nasilje u priči je uravnoteženo sa gracioznošću Lihejnove proze i moralnošću likova.”
Orlando Sentinel

Piće pre rata je uzbudljiv i napet detektivski triler, prvi od šest romana u kojima su dva glavna lika privatni detektivi. Upravo su ovi romani doneli književnu slavu Denisu Lihejnu, nakon kojih je usledila knjiga Mistična reka, koja ga je vinula u sam vrh američke književne scene.
Po mišljenju kritike i verne čitalačke publike, Kenzi i Đenarova spadaju među najbolje istražitelje savremenih detektivskih romana. Zanimljivi i napeti zapleti, odlični i složeni likovi, ali i ozbiljna razmatranja na temu rasizma, političke korupcije i zlostavljanja dece i žena, čine ovaj roman prvoklasnim žanrovskim štivom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 256 str.; 978-86-7702-160-3;