knjizara.com
Pametna rešenja za ploče Arduino Pro Mini i ATmega

Robert Sontheimer (autor)

Pametna rešenja za ploče Arduino Pro Mini i ATmega
rasprodato

Uz pomoć sasvim jednostavne pločice Pro Mini uz par komponenti moguće je danas realizovatisa malo novca projekte koji su pre 20 ili 30 godina bili nezamislivi ili je bilo potrebno malobogatstvo. Od jednostavnih LED efekata do savršeno ispitanih punjača – o tome se radi u ovojknjizi.

Kao mikrokontroler služi, za sve opisane projekte, Atmega328 koji sa svojim 20 izvoda ulaza iizlaza pruža mogućnost bezbroj merenja, prekopčavanja i kontrole (upravljanja). Sasedmosegmentnim displejem i parom otpornika može se napraviti voltmetar ili sa NTC-omtermometar. Arduino platforma pri tome nudi savršeno okruženje za programiranje pločica.

Pored s

asvim konkretnih projekata knjiga prenosi neophodna znanja za realizaciju nekih ideja.Kako šta merite? Koji prekidački tranzistor odgovara različitim potrošačima. Kako najboljeiskoristiti IC ili kako izvesti preklapanje mrežnog napona? Detaljno su tematski obrađeniprojekti sa LilyPad koji rade na baterije. Takođe su obrađeni motori od najjednostavnijihjednosmernih pa sve do koračnih.

Senzori su veoma zanimljiva tema. Samo dva primera: sićušnom komponentom je zaistamoguće meriti da je vazdušni pritisak na podu viši nego na visini stola. Jednostavni infracrveniprijemnik rashodovanog daljinskog upravljača dobija drugi život upravljajući automatikom ustanu.


Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Agencija EHO; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 325 str.; 9788680134406;