Oduvek smo živele u zamku

Širli Džekson (autor)

Oduvek smo živele u zamku

836 din

U korpu

Priča o neobičnoj vezanosti dve sestre posle smrti trovanjem cele njihove porodice i međusobnoj mržnji između njih i meštana.
Širli Džekson je rođena 1916. godine u San Francisku.Pohvale kritike je prvo dobila za kratku priču Lutrija, koja je objavljena 1949. godine. Njene romane, koji pored dela Oduvek smo živele u zamku obuhvataju i romane Sunčani sat, Ptičje gnezdo, Dželat, Put kroz zid i Ukleta kuća na brdu, karakteriše upotreba realističnog ambijenta za priče koje često sadrže elemente horora i okultnog. Njena dva publicistička dela su Podizanje đavola i Život među divljacima.

Pođi sa mnom je zbirka priča, predavanja i dela romana na kojem je radila do 1965. godine, kad je umrla. Džojs Kerol Outs je autorka niza književnih dela, publicističkih dela i poezije, uključujući i najnovije romane Rajska ptičica i Moja sestra, moja ljubav: intimna priča Skajlera Rampajka i zbirke priča Dragi mužu i Visoki tužni zvuk: nove i izabrane kratke priče 1966–2006. Od 1978. godine je članica Američke akademije umetnosti i književnosti i profesor fakulteta na Univerzitetu Prinston. Bila je i urednica Oksfordske knjige američkih kratkih priča i knjige Najbolji američki eseji 20. veka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: McMillan; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 216 str.; 978-86-80328-04-1;