knjizara.com
Oče naš

papa Franja (autor)

Oče naš
rasprodato

Da bi se molio Oče naš, treba hrabrosti. Treba hrabrosti. Kažem: govorite „tata“ i uistinu verujte da Bog jeste Otac koji me prati, prašta mi, daje mi hleb, pažljiv je na sve što mi je potrebno, odeva me bolje nego poljsko cveće. Verovanje je takođe veliki rizik: a šta ako to nije istina? Usudimo se, usudimo se, ali svi zajedno. Zato je zajedničko moljenje toliko lepo, jer jedan drugome pomažemo da se usudimo.

Oče naš je molitva u kojoj su sadržane sve druge molitve, molitva koju je sam Gospod predao svojim učenicima kao odgovor na njihovu molbu: „Nauči nas da molimo.” U ovoj dragocenoj kn

jzi papa Franja jednostavnim i svima razumljivim jezikom objašnjava molitvu Oče naš odgovarajući na pitanja sveštenika Marka Poca, poznatog bogoslova i zatvorskog paroha. Ovaj otvoreni i prisni dijalog, kao i brojna konkretna pitanja upućena Svetom ocu omogućavaju dublji pogled na dobro poznatu molitvu i njeno sveobuhvatno razumevanje i primenu na svakodnevnicu svakog čoveka.Tumačeći pažljivo, red po red, molitvu Oče naš papa Franja povezuje pojedine delove molitve sa stvarnim životom i iznose brojne epizode iz sopstvenog života koje je doživeo kao sveštenik i kardinal u Buenos Ajresu, ali iznoseći i nemire i nade žena i muškaraca u današnjem svetu. Sve to ovu knjigu čini životnom i korisnom svima, budući da ona omogućava da Isusova molitva Oče naš postane vodič za život koji ima smisao i cilj.
Svako poglavlje razgovora završava tekstovima pape Franje, izgovorenim tokom Opštih audijencija ili molitve Angelus. Upravo ti tekstovi produbljuju i razvijaju ključne teme poput: očinstva, milosti, oproštaja, zla. Na kraju knjige Marko Poca prenosi molitvu Oče naš u zatvor i zajedno s dvojicom zatvorenika daje glas bolu koji je obeležio njihov život, ali prenosi i njihovu nadu u milosrđe.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Propovedi
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: Novoli; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 100 str.; 978-86-87515-19-2;