×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
O putovanju i traganju

Predrag Knežević (autor)

O putovanju i traganju
1100 din
U korpu

Svoju prvu knjigu, zbirku priča, autor definiše kao „putopis za tragaoce“. Mada su ove poetske priče plod putovanja po predelima Južne Amerike, one se u velikoj meri bave unutrašnjim predelima duše. Protkane su emocijama ljubavi prema “običnom” čoveku i dubokim uvažavanjem različitosti medju kulturama.

“Ova knjiga, čini nam se, predstavlja uspešnu sintezu opisa posećenih predela, kao i duhovnog iskustva koje prati putovanje. Zato ovo delo možemo nazvati i putopisnom autobiografijom.”

“Ključ za ostvarivanje punoće, tj. jedan od ključeva koje nam au

tor nudi, jeste opet ona spomenuta zahvalnost – i to zahvalnost Bogu, "unutrašnji posed i najvrednije blago". Život je platno koje svojim životima sami oslikavamo, često ne uspevajući da iz blizine obuhvatimo celu sliku. Zato, kada se čovek uspne u visine, odatle će moći da vidi tu sliku. I tu dolazimo do jasne misli: nije samo Bog potreban čoveku, već i čovek Bogu. Bog se kroz nas i naša dobra dela uvećava. Razvijanjem takvog odnosa mi se poistovećujemo sa svime što nas okružuje.”

navodi su iz recenzije dr Vladimira Živanovića

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Putopisi
Ostali naslovi iz oblasti: Putopisi, reportaže

Izdavač: Hema-Kheya-Neye; 2. izdanje, 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 366 str.; 978-86-84347-60-4;