O nebu i o zemlji

Razmišljanja pape Franje o obitelji, vjeri i ulozi Crkve u 21. stoljeću.

Abraham Skorka, Jorge Bergoglio (autor)

O nebu i o zemlji

825 din

U korpu

Knjiga O nebu i o zemlji, objavljena u Argentini 2010. godine, nastala je kao rezultat niza učenih, mudrih i otvorenih razgovora između dvojice vjerskih učitelja i višegodišnjih prijatelja. U njima kardinal Bergoglio, od 13. ožujka 2013. papa Franjo, i rabin Skorka u atmosferi iznimnog međusobnog razumijevanja i poštovanja iznose svoja stajališta o najrazličitijim teološkim i svjetovnim pitanjima.
Bog, vjera, globalizacija, fundamentalizam, Holokaust, ateizam, pobačaj, homoseksualnost, eutanazija – samo su neke od tema o kojima u ovoj knjizi raspravljaju novi poglavar Katoličke crkve i ugledni argentinski rabin.


Papa vrlo otvoreno progovara i o mnogim intimnim stvarima: o tome kako je kao mlad bogoslov ‘izgubio glavu’ za ljepoticom koju je upoznao na stričevoj svadbi, kako više od 50 godina čini ‘grijeh protiv građanske dužnosti’ ne izlazeći na parlamentarne izbore u Argentini, kako su ga političari, dok je bio biskup, pokušali potkupiti velikim novcem... te o brojnim drugim zanimljivostima iz privatnog života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rimokatolička crkva , Vatikan , Intervjui
Ostali naslovi iz oblasti: Religija i teologija

Izdavač: VBZ; 2013; latinica; 9789533045719;