knjizara.com
Novi totalni rat 21. veka

Gregori R. Kopli (autor)

Novi totalni rat 21. veka
1287 din
Stara cena: 1430 din
U korpu

„Prelomna tačka epidemije straha 2020. okrenula je svet od ‘strateškog nadmetanja’ ka poluzvaničnim neprijateljstvima.”

Nova knjiga Gregorija Koplija, jednog od najreferentnijih geostrateških analitičara, predstavlja odgovor na sva pitanja pandemijske i postpandemijske globalne politike. Kopli svojim elokventnim stilom, punim različitih uvida, strategijskih analiza i citata u ovoj knjizi, piše o tome kako vlade, vojske i društvo mogu da razumeju svoje mogućnosti u suočavanju sa potpuno transformisanim strateškim okruženjem. Knjiga sadrži i obi

man i jedinstveni pojmovnik u kom se opisuju strateški termini i koncepti, koji će biti dragoceni kako za napredne strateške mislioce tako i za laike.

Gregori Kopli je direktor Američkog centra za strateške studije, osnivač i urednik jedinog međunarodnog časopisa za međunarodnu politiku i bezbednost. Devedesetih godina je često boravio u Srbiji i zastupao srpske interese u SAD. Zbog toga su on i njegovi saradnici imali mnogo problema. I danas je angažovan na spoljnopolitičkim i geopolitičkim pitanjima. U poslednjih godinu dana dao je dva veoma važna intervjua za dnevni list „Politika”, koja su izazvala veliku pažnju javnosti. Prvu knjigu kod nas objavili su Službeni glasnik i Fakultet bezbednosti.

U ovom trenutku izuzetnih promena u svakom aspektu naših života: od pandemije, preko svetske depresije, do uspona militantnije i agresivnije Kine, ovo je vrsta novog razmišljanja i iskrenog dijaloga koji nam je potreban da bismo se pripremili za bolju budućnost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Rat , Geopolitika , Društvene promene
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Čigoja; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 232 str.; 978-86-531-0829-8;