×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Noć Đenerala

Vuk Drašković (autor)

Noć Đenerala
rasprodato

Drašković u knjizi progovara o sudbini istorijske ličnosti, četničkog đenerala.
Rođen sam u partizanskoj porodici, četiri mjeseca poslije smaknuća đenerala Mihailovića. U državi jedne partije, jednog vođe i jedne istine, rastao sam kao Savle. Vjerovao sam učiteljima, školskim knjigama, novinama, televiziji. Tako sam i mislio, govorio, pisao. Jednoga dana, u mrak moga neznanja uletjela je iskra nedostupnog znanja i, odmah, porodila i sumnju i stid. Sumnju u sve što su me učili i stid od sebe zbog toga što je iz mog neznanja nicao i vlastiti grijeh. Znanje o sakrivenom znanju pisalo je „Noć đenerala”. Odavno nema ni partizana ni četnika. Ono čega bi moralo da im

a, zove se cjelovita istina o njima. Ima je, ali je i ona, za srpski narod i za narode nekadašnje Jugoslavije, takođe, u tajnim grobnicama ratnog pobjednika. I te grobnice moraju biti otkopane – piše Drašković u predgovoru.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Srpska reč; 1994; 21 cm; 293 str.;