knjizara.com
Niko ne priča o sudiji
od Mirafjorija do Crvenog trga

Roberto Rozeti (autor)

Niko ne priča o sudiji
rasprodato

Zašto adolescent odluči da postane fudbalski sudija? Zašto neko prihvata nepravdu, pretnje i ne odlučuje da prekine sve to, naprotiv sve to ga čini jačim i reši da ide napred, bez osvrtanja, da korača krupnim koracima ka cilju, ka uspehu koji će ga možda dočekati na dugom putu koji nema kraj? Kako se izboriti sa medijskom pažnjom, sa negativnim komentarima, kako objasniti svaku donesenu odluku? Da li i fudbalski sudija sme i može da pogreši?
To su samo neka od pitanja na koja je, u svojoj knjizi “Niko ne priča o sudiji”, pokušao da odgovori Roberto Rozeti, danas na mestu UEFA šefa suđenja i sudija.
Knjiga je objavlje

na pre nekoliko godina, dok Rozeti nije obavljao ovu odgovornu funkciju, ali u suštini to ništa ne menja. Ovo nije knjiga koja se vezuje za funkciju, poziciju, državu, organizaciju, godinu, ovo je knjiga o fudbalskom suđenju i fudbalskim sudijama, ovo je knjiga o fudbalu, ovo je knjiga o odrastanju, ovo je knjiga o moralu, ovo je knjiga o pravim ali zaboravljenim vrednostima, ovo je knjiga o poštenju – ljudskom i intelektualnom, ovo je knjiga autora koji je sve to, ovo je knjiga Roberta Rozetija.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fudbal
Ostali naslovi iz oblasti: Sport

Izdavač: Novoli; 2021; Broširani povez; latinica; 21 cm; 179 str.; 978-86-87515-22-2;