knjizara.com
Savršen šut

Radmila Satarić (autor)

Savršen šut
810 din
Stara cena: 900 din
U korpu

Autorka je i ovoga puta pokazala izuzetno umeće u vođenju više paralelnih i unakrsnih radnji koje se međusobno prepliću u stvaranju dramatičnih zapleta i situacija koje nas ostavljaju bez daha. Njeno poznavanje fudbala je zavidno, iako se Radmila Satarić ne postavlja u ulogu običnog sportskog komentatora. Posebnu uverljivost postigla je vežući priče o tekstilnoj industriji, modi, proizvodnji tkanina od prirodnih materijala, problemima sela i grada, sportu i svim detaljima vezanim za njega.

Nas

lov otvara fudbalsku karijeru mladog seoskog vodeničara Marka, čiji razvojni put pratimo od rada u očevoj vodenici, preko prve ljubavi i zanesenosti loptom koja će ga dovesti do neslućenih podviga.

Mnoge svetske i naše fudbalske zvezde su postale popularne baš zahvaljujući svojim moćnim šutevima i ogromnom broju golova. „Savršen šut“ je stalan motiv u romanu i već od naslova svojom „šuškavom asonancom“ asocira na put lopte od igrača do mreže. Lopta je kao globus, slična planetama u kosmosu, a kada sjajan igrač kao Marko (alias Princ Markoni) barata njome – ta igra postaje visoki artizam…

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fudbal , Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2020; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 428 str.; 978-86-515-1661-3;