Nebojša Romčević

Nebojša Romčević

Nebojša Romčević (Beograd, 1962) je dramski pisac, televizijski i filmski scenarista, profesor. Diplomirao je 1989. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na grupi za dramaturgiju. Magistrirao je 1994. i doktorirao 2001. na istom fakultetu, gde je zaposlen kao profesor na predmetima Istorija južnoslovenskog pozorišta i drame i Metode analize drame.

Autor je 15 drama, od kojih su najpoznatije Sile u vazduhu, Laki komad, Grobljanska, Prokleti Kovalski, Karolina Nojber, Krivica, Paradoks, Brod ljubavi, Ne znam pitanje, ali seks je odgovor.
Komadi su mu prevedeni na engleski, francuski, nemački, ruski, španski, bugarski, poljski, slovački, ukrajinski, katalonski i slovenački jezik.

Autor je scenarija za filmove Kordon (režija Goran Marković) i Na lepom plavom Dunavu (režija Darko Bajić) i scenarija za TV serije Kazneni prostor (RTS), Operacija Kajman (Nova TV), Dobre namjere (koscenarista, HRT) i Ljubav, navika, panika (RTV Pink).

Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih nagada za dramsko, filmsko i televizijsko stvaralaštvo, uključujući i tri „Sterijine“ nagrade.

Letnji dan do podne je njegov prvi roman.

autor Nebojša Romčević

2 naslova [prikazano 1-2]

Letnji dan do podne

Nebojša Romčević

Broširani povez, Profil knjiga, 2010, ISBN: 978-86-6059-036-9, latinica
Jednog vrelog letnjeg dana ka Beogradu juri hladnjača...Na usijanom gradskom asfaltu čeka je osmoro junaka ove priče čija će svakodnevica nenadano ...

Rasprodato

Rane komedije Jovana Sterije Popovića

Nebojša Romčević

Pozorišni muzej Vojvodine, 2004, ISBN: 86-85123-00-3, ćirilica

Rasprodato