knjizara.com
Naučite da utišate um - Dobrobit putem meditacije

Osho (autor)

Naučite da utišate um - Dobrobit putem meditacije
rasprodato

Meditacija je prekidač koji može da utihne um – ne silom ili izvođenjem nekog egzotičnog rituala, već putem razumevanja, opreznosti i zdravog smisla za humor.
Um, kaže Osho, ima potencijal da bude užasno kreativan u borbi sa izazovima svakodnevnog života i problemima sveta u kojem živimo. Međutim, teškoća je u tome što smo, umesto da ga koristimo kao dobrog slugu, umu dozvolili da nam postane zao gospodar života. Njegove ambicij

e, sistemi uverenja i tumačenja upravljaju nam danima i noćima – dovodeći nas u sukob sa umovima koji se razlikuju od naših, držeći nas budnim noćima dok premotavamo u glavi te konflikte ili planiramo nove za sutra, remeteći nam spavanje i snove. Samo kad bi postojao neki način da ga isključimo i da ga malo odmorimo!

Meditacija je prekidač koji može da utiša um. Oštriji, opušteniji i kreativniji um koji može da funkcioniše na vrhuncu svoje jedinstvene inteligencije – to je potencijal. Osho uvodi meditaciju za savremeni život.

OSHO je jedan od najprovokativnijih i najinspirativnijih duhovnih učitelja dvadesetog veka. Poznat je po svom revolucionarnom doprinosu nauci unutrašnjeg preobražaja, i uticaj njegovih učenja nastavlja da raste dopirući do tragača svih uzrasta u doslovno svakoj zemlji na svetu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Meditacija
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Leo commerce; 2. izdanje, 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 175 str.; 978-86-7950-452-4;