knjizara.com
Nasleđeni gubitak

Kiran Desai (autor)

Nasleđeni gubitak
rasprodato

Božanstven roman, o jednom vremenu, nadi, bezvremenoj mudrosti ali i dilemama ljudi dvadeset prvog veka. Od vrhova Himalaja do četvrti u Njujorku, ponekad sa smehom a ponekad s tugom, pratimo interesantne priče pojedinaca različitih kultura, rasa i religija, nošenih ličnim i političkim olujama.
Posmatrajući s mnogo blagonaklonosti, ponekad sa smehom a ponekad s tugom, Desai prikazuje svoje likove u svim ljudskim tesnacima. Tako pratimo živote Bižuovog prijatelja Zanzibarca čija je životna filozofija „lako ćemo“, dve sestre anglofilke potpuno predane Bi-Bi-Siju i jedan švajcarski sveštenik koji ima strastven plan da podstakne pravljenje sira širom Himalaja.
Kada društvena s

tvarnost prekine junake u građenju svojih ličnih, izolovanih svetova, oni su prinuđeni da preispitaju svoje interese, koji dolaze u sukob.
Ovaj veličanstveni roman o jednom vremenu čiji svaki trenutak sadrži mogućnost ispunjene ili izneverene nade, rasvetljava posledice kolonijalizma i globalne sukobe uzrokovane religijama, rasom i nacionalizmom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2007; latinica; 20 cm; 352 str.; 978-86-7804-094-8;