knjizara.com
Mreža vremena

Majkl Krajton (autor)

Mreža vremena
rasprodato

Kada zakoračite u vremeplov, probacite se kroz "crvotočinu u kvantnoj peni" i izađete u srednjevekovnoj Francuskoj negde oko 1357. godine, počnite da se brinete. Jer ako se ne vratite za tačno 37 sati propustićete kvantni autobus za XXI vek i ostaćete zaglavljeni u građanskom ratu, u tesnacu između veštih opata, ludih vlastelina i seoskih bandita koji svi žele da vam dođu glave. Ništa manje se ne treba čuvati ni katapulta koji prebacuju svoje smrtonosne terete preko zidina zamka. O drugim pošastima koje ovo doba nosi sa sobom bolje je i ne razmišljati.

Upravo je ovo nevolja u kojoj su se našli junaci Mreže vremena, novog trilera Majkla Krajtona. Oni su mladi isto

ričari koje je angažovao prebogati milijarder koji namerava da otvori zabavni park u kojem će se naći autentični predmeti iz davno prošlog vremena koji će biti dopremljeni zahvaljujući poslednjim dostignućima nauke i tehnologije. Međutim, kada mu stigne poziv za pomoć vodećeg istoričara projekta iz 1357. godine, on ne otkriva svojim mladim saradnicima rizike sa kojima će morati da se suoče u svojoj spasilačkoj misiji...

"Majkl Krajton je i ovim romanom pokazao da mu nema premca kada je u pitanju građenje napetosti i gotovo neizdržljiv ritam koji kulminira na kraju knjige"

New York Times


Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2003; Broširani povez; latinica; 20 cm; 464 str.;