knjizara.com
Mračna istorija papa
poroci, ubistva i korupcija u Vatikanu

Brenda Ralf Luis (autor)

Mračna istorija papa
1990 din
U korpu

U dvomilenijumskoj istoriji papstva u Svetoj stolici sedelo je mnogo dobrih i bogobojažljivih hrišćana. U knjizi MRAČNA ISTORIJA PAPA ispričana je priča o onima koji to nisu bili.
Najšokantnije i najkontroverznije priče iz istorije pontifikata: o razvratu, nemoralu, podmićivanju, nepotizmu, inkviziciji, političkim intrigama, mračnjaštvu, masovnim ubistvima.
Poluraspadnuto telo pape Formoza naslednici su iskopali, osudili na smrt i bacili u Tibar – dva puta. Jovan XII, koji je vodio bordel u Vatikanu, u pijanstvu je nazdravljao đavolu. Inoćentije III proglasio je jereticima i na smrt osudio milion Katara. Aleksandar VI b

io je otac osmoro dece koju su mu rodile četiri ljubavnice. Galileo Galilej je zbog tvrdnje da se Zemlja okreće oko Sunca okrivljen za jeres kad je imao skoro 70 godina.
Obilje podataka i istorijskih zapisa o mračnim naslednicima apostolske stolice Svetog Petra, brojne ilustracije i slike (među njima i one od kojih se koža ježi), objašnjenja svih pojmova koji se pletu oko pontifikata, u potpunosti će zadovoljiti čitaoce koji uživaju u štivu od kojeg podilaze žmarci ili prosto žele da zavire u mračne kutke istorije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrišćanstvo , Vatikan
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Mladinska knjiga; 2011; Tvrd povez; latinica; 29 cm; 256 str.; 978-86-7928-320-7;