knjizara.com
Kod majstora za beskrajno i neshvatljivo
priče o Bogu i ljudima za mlađe i starije

Kod majstora za beskrajno i neshvatljivo
1800 din
U korpu

Kod majstora za beskrajno i neshvatljivo

U antologiji hrišćanskih priča Kod majstora za beskrajno i neshvatljivo, sabrane su priče o Bogu i ljudima namenjene mlađim i starijim osnovcima i srednjoškolcima. Ova nadasve važna i pažljivo priređena knjiga, pojavila se kao rezultat potrebe da se deci, njihovim roditeljima i veroučiteljima, ponudi odgovarajuće štivo na hrišćanske teme u vidu kratkih proznih zapisa, poučnih priča i pripovedaka sa snažnom i upečatljivom porukom, kojima se mladim naraštajima na vrlo prijemčiv i slikovit način mogu približiti tajne hrišćanske vere.

Sam priređivački

poduhvat čiji je rezultat knjiga pred čitaocem, nastao je kao vrlo osnovana namera autora koji je, radeći godinama u svojstvu veroučitelja, prepoznao istinsku potrebu da načini pažljiv prozni izbor hrišćanskih priča, posvetivši naročitu pažnju uzrastu kome su one namenjene. Tako je ova antologija i njena saznajna nit na duhovnom putu, dobila jednu finu, uzlaznu putanju saobraznu liniji zrelosti i odrastanja deteta, kao i njegovoj urođenoj sposobnosti da izvesne pojmove, pojave i iskustva iz duhovne sfere života razume i doživi na ispravan način.

Zahvaljujući pričama Grigorija Božovića, Dragiše Vasića, Antonija Đurića, Radmile Mišev, Lidije Popović, potom narodnim pričama o Svetom Savi i vrsnim ostvarenjima umetničke proze stranih autora u izboru priređivača, dolazimo do odgovora na večito otvorena pitanja: kako pronaći Boga, kako nas On to vodi za ruku, kako opleviti dušu i zašto uopšte čitati knjige? Čovek je, po prirodi svoga bića, prizvan da odgoneta neshvatljivo i da živi večno, u večnosti spoznajući beskrajno. Stoga je naslov ove knjige priča, Kod majstora za beskrajno i neshvatljivo, pored svega navedenog, sasvim dovoljan razlog da se prepustimo njenoj duhovnoj snazi i pažnje vrednim mislima i poukama.

Urednik izdanja, dr Nataša Kovačević

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hrišćanstvo , Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Narodno delo; 2023; Tvrd povez; ćirilica; 24 cm; 330 str.; 978-86-6150-039-8;