knjizara.com
Može li ljubav da traje?
kako se zaljubljenost menja s vremenom

Stiven A. Mičel (autor)

Može li ljubav da traje?
rasprodato

Stiven Mičel svoju psihoanalitičku studiju ljubavi zasniva na studijama slučaja, pričama svojih klijenata, ali i na izvorima naizled potpuno udaljenim od teme, kao što su Hajdegerovo delo Being and time ili All Shock Up Elvisa Prislija. Svežina i originalnost Mičelove misli nije neutemeljena, i do kraja knjige autor gradi veoma ubedljivu savremenu konceptualizaciju romantične ljubavi. Mičel nije popularni psiholog, već ozbiljan praktičar i teoretičar, pa ipak, pažljiv i promišljen čitalac u ovoj knjizi može proniknuti do nekih “odgovora” i strategija koje mogu da pomognu da se promeni način razmišljanja o ljubavi. Takođe, autorov prist

up relacione psihoanalize stvara plodno tle za kritičko promišljanje o njegovim stavovima i filozofskim razmatranjima širokog spektra tema, od ljubavi, preko idealizacije, seksa, pa do naučnih istraživanja i uticaja takvih znanja na “mudrost” čoveka. Od posebnog značaja za čitaoce je Mičelova veština da sintezu naučnih pristupa (relaciona psihoanaliza) i svakodnevnih dilema predstavi na jasan i razumljiv način, time ponudivši čitaocu na razmatranje gotovo provokativno kontraintuitivnu ideju o presudnoj ulozi volje u ljubavnim procesima. Mičel piše za običnog čitaoca, a raspolaže bogatim stručnim znanjem i iskustvom. Njegova filozofija je duboko humana, a stil odražava ravnotežu široke erudicije, jasnoće misli i nepretencioznosti.
Stiven Mičel (1946-2000) klinički je psiholog i psihoanalitičar. Njegova dela su značajno doprinela razjašnjavanju mnogih dilema i suprotstavljenih psihoanalitičkih teorija i teoretičara. Njegova knjiga koju je napisao sa Džejom Grinbergom, Relations in Psychoanalytic Theory (1983) klasični je udžbenik na osnovnim i poslediplomskim studijama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubav , Međupolni odnosi
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Clio; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 201 str.; 978-86-7102-338-2;