knjizara.com
Moja ljubav Indija
fragmenti iz zlatne prošlosti

Osho (autor)

Moja ljubav Indija
rasprodato

Indija se odrekla svega u korist jedne jedine potrage, potrage za istinom”, ističe Ošo u knjizi Moja ljubav, Indija. „Naravno, ova potraga nije ista kao u drugim zemljama. U drugim zemljama ljudi su mislili o istini; u Indiji nisu mislili o istini - jer, kako se može misliti o istini? Istinu ili znaš ili ne znaš; mišljenje nije moguće, filozofija nije moguća... Nije potrebna logika niti genijalnost; potrebne su samo oči.
Na stranicama ove knjige srešćemo se sa očaravajuaom vizijom onoga što Ošo naziva „prava Indija“, a to je ona Indija koja je iznedrila prosvetljene mistike i genijalne muzičare, inspirisala poeziju upanišada i očaravajuću arhitekturu Tađ Mahala. Putovaćemo kroz predele in

dijske „zlatne prošlosti“ zajedno sa Aleksandrom Velikim i upoznati se sa neobičnim ljudima sa kojima se on upoznavao. Dobićemo karte za sedišta u prvom redu da bismo uživali u komadu o legendarnom vladaru Mogula, caru Akbaru, a onda ćemo pratiti događaje oko Bude Gotame i njegovih učenika, skoro kao da smo i sami njihovi učesnici.
A na kraju predstave otkrićemo zbog čega je Indija vekovima predstavljala magnet za duhovne tragače svih profila, i kakav je njen doprinos ljudskoj potrazi za istinom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Indija , Hinduizam
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Babun; 2011; Broširani povez; latinica; 20 x 20 cm; 199 str.; 978-86-83737-18-5;