Moderno ratovanje

Vesli K. Klark (autor)

Moderno ratovanje

rasprodato

Ovo je promišljena, kontroverzna i vrlo čitljiva knjiga koja opisuje politike, osobe i namere koje stoje iza prve vojne akcije NATO-a. Napisao ju je general koji je komandovao savezničkim snagama za vreme sukoba na Kosovu. Klarkova zapažanja o poukama sa Kosova, o prirodi i budućnosti savezničkih oružanih snaga i ulogama Amerike i Evrope pružaju jedinstven pogled na složene izazove s kojima se suočavaju vojni komandanti u ""modernom ratovanju""Ovo je promišljena, kontroverzna i vrlo čitljiva knjiga koja opisuje politike, osobe i namere koje stoje iza prve vojne akcije NATO-a.

Napisao ju je general koji je komandovao savezničkim snagama za vreme sukoba na Kosovu. Klarkova zapažanja o poukama sa Kosova, o prirodi i budućnosti savezničkih oružanih snaga i ulogama Amerike i Evrope pružaju jedinstven pogled na složene izazove s kojima se suočavaju vojni komandanti u ""modernom ratovanju"".
General Vesli K. Klark bio je od 1997. do 2000. godine komandant snaga NATO-a za Evropu. Diplomirao je na West Pointu. Od 1994. do 1996. Klark je služio kao direktor za strateško planiranje i politiku u Pentagonu. Bio je glavni vojni pregovarač u dejtonskim pregovorima za uspostavljanje mira u Bosni.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Balkanske države , Građanski rat , Međunarodni konflikti , Taktika i strategija , NATO , Kosovsko pitanje , Vojne operacije , Kosovo , Srbija , Jugoslavija
Ostali naslovi iz oblasti: Vojska

Izdavač: Samizdat B92; 2003; latinica; 22 cm; 503 str.; 86-7963-184-1;