knjizara.com
Mir u svakom koraku
trezvenoumlje u svakodnevnom životu

Tič Nat Han (autor)

Mir u svakom koraku
rasprodato

Ubrzan tempo savremenog života negativno utiče na naš duhovni mir i često nas čini nervoznim. A spokoj i sreća su bliži nego što mislimo. Kad bismo mogli da utišamo haotični tok misli koje nam onemogućavaju da se usredsredimo na sadašnji trenutak i ne dopuštaju da primetimo plavo nebo, dečji osmeh, divan zalazak sunca, shvatili bismo da mir nije nešto spoljašnje ili nešto što treba sticati, već da je prisutan na svakom koraku. Dovoljno je živeti u skladu sa zdravim razumom, te usporiti tempo i uživati u svakom dahu. Duboko razumevanje s

tvarnosti zasniva se na svesnom disanju kojim postižemo trezveno stanje uma, a unutrašnji mir koji tim putem stičemo utiče pozitivno ne samo na nas, već i na naše okruženje. Put mira je vodič koji će nas vratiti nama samima, onakvima kakvi zaista jesmo.
Ovaj savremeni duhovni klasik nam kroz jednostavne primere ukazuje na to koliko je lako uspostaviti duhovni mir i ravnotežu. Nije neophodno da se izdvajamo od okruženja kako bismo meditirali u osami. Meditacija – svest o sopstvenom telu i duhu putem svesnog disanja – moguća je i dok peremo sudove, jedemo ili čekamo u automobilu da se upali zeleno svetlo na semaforu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Budizam , Meditacija
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Čarobna knjiga; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 139 str.; 978-86-7702-248-8;