knjizara.com
Umeće življenja

Tič Nat Han (autor)

Umeće življenja
544 din
Stara cena: 680 din
U korpu

Čovečanstvo je iznedrilo mnogo nadarenih umetnika, muzičara i arhitekata, ali koliko nas je savladalo veštinu stvaranja srećnih trenutaka - za sebe i za ljude oko nas?
U ovim teškim vremenima jako je važno da razumemo sebe i svet. Imamo toliko pitanja i ona nas opsedaju i noću i danju, svesno ili nesvesno. U ovoj značajnoj knjizi, zen majstor Tič Nat Han - jedan od najuvaženijih duhovnih vođa u svetu danas - otkriva umeće svesnog življenja koje nam pomaže da odgovorimo na ona najdublja pitanja o životu i iskusimo sreću i slobodu za kojima žudimo.

Prvi put T

ič Nat Han predstavlja sedam transformativnih meditacija koje nam prikazuju naše živote, naše veze i našu međusobnu povezanost sa svetom oko nas iz jedne nove perspektive. Zasnovano na govorima koje je održao pre nego što je iznenada završio u bolnici i pozivajući se na intimne primere iz svog života, Tič Nat Han nam pokazuje kako nas ovih sedam meditacija može osloboditi da živimo srećne, spokojne i aktivne živote, i kako nam mogu pomoći da se suočimo sa starenjem i umiranjem uz znatiželju, radost i bez straha.

Ova knjiga koja sadrži suštinu Budinog učenja i Tič Nat Hanove dirljive, bezvremene i pronicljive reči daje duhovnu dimenziju našim životima. Tu se ne radi o naporu da se pobegne od života ili da se obitava na nekom mestu blaženstva van ovog sveta. Umesto toga, ovaj put nam omogućava da otkrijemo odakle dolazimo i gde idemo, i da pre svega stvorimo sreću, razumevanje i ljubav kako bismo duboko proživeli svaki trenutak svog života, baš ovde gde smo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Publik Praktikum; 2019; Broširani povez; latinica; 23 cm; 135 str.; 9788660356712;