knjizara.com
Milica Jovanović

MILICA JOVANOVIĆ je kao solistkinja Narodnog pozorišta u Beogradu igrala je glavne uloge u brojnim baletskim predstavama: Labudovom jezeru, Silfidama, Kraljici ostrva, Plavoj ptici, Ohridskoj legendi, Đavolima na selu i dr. Gostovala je i na scenama širom sveta: Pariz, Beč, Barselona, Berlin, Tokio, Osaka, Kairo, Aleksandrija... Nakon završetka baletske karijere radila je kao šef baleta i kao balet-majstor repetitor.
Diplomirala je na Državnom institutu pozorišnih umetnosti u Moskvi na Katedri za Metodiku klasičnog baleta. Magistrirala je na istom fakultetu. Objavila sledeće knjige: Pia i Pino Mlakar (1986), Prvih sedamdeset godina. Narodno pozorište u Beogradu (1994) i Dimitrije Palić u našim sećanjima (1997). Bila urednik publikacija Baletske škole Lujo Davičo povodom tridesetogodišnjice i četrdesetogodišnjice njenog postojanja. Od 1966. bavi se kritikom. Sarađivala u časopisima Teatron, Pogledi, Borba, Politika, Politika Ekspres i inostranim američkim i ruskim časopisima. Objavila oko 400 članaka iz oblasti baletske umetnosti.
Član internacionalnih žirija na baletskim konkursima u Moskvi i Varni i Jugoslovenskog baletskog takmičenja u Novom Sadu.
Svoje priloge objavila u Internacionalnoj enciklopediji igre (Oxford University Press, 1998).

autor Milica Jovanović

1 naslova [prikazano 1-1]

Milica Jovanović, Bojana Matijević

Broširani povez, Pčelica, 2020, ISBN: 978-86-6089-331-6, ćirilica
Edukativna radna sveska u kojoj su na zanimljiv način, kroz primere iz svakodnevnog života dece, prikazana pravila lepog ...
U korpu 450 din