Menadžment informacioni sistemi

Šemsudin Plojović (autor)

Menadžment informacioni sistemi

1265 din

U korpu

Knjiga ima prvenstveni cilj da zadovolji potrebe studenata kao sveobuhvatni udžbenik uz čiju pomoć mogu uspešno da savladaju osnove menadžment informacionih sistema.

Načinom obrade u ovoj knjizi postignuta su tri cilja:

1. Da se uvedu studenti, prvenstveno iz oblasti biznisa i ekonomije u oblast menadžment informacionih sistema. Da se osposobe za prepoznvanje potrebe za primenom informacionih tehnologija i informacionih sistema u poslovanju.

Glavni akcenat je stavljen na prepoznavanje potreba, projektovanje i izgradnju informacionih sistema – udžbenik je problemski orijentisan; konkretna primena informacionih sistema je prikazana na osnovu teorijskih postavki predstavljenih u udžbeniku.
2. Da se ukaže biznismenima i menadžerima na mogućnosti koje pruža primena informacionih sistema u preduzećima kako bi uvideli da tom segmentu poslovanja treba posvetiti posebnu pažnju kako bi ostvarili konkurentsku prednost.
3. Da se omogući stručnjacima iz različitih oblasti da steknu osnovna znanja o tome kako primena informacionih sistema može uticati na poboljšanje pokazatelja poslovanja organizacije.


Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Internacionalni univerzitet; 2009; latinica; 25 cm; 352 str.; 978-86-84389-17-8;