knjizara.com
Statistika

Šemsudin Plojović (autor)

Statistika
rasprodato

Ova knjiga je napisana sa ciljem da zadovolji potrebe jednog savremenog udzbenika, koji ce obezbediti osnovu razumevanja statistickih koncepata i njihove primene u resavanju problema iz oblasti ekonomije.
Nacinom obrade u ovoj knjizi postignuta su tri cilja:
Da se uvedu studenti, prvenstveo iz oblasti biznisa i ekonomije, u tajne statistike. Da se osposobe za izvodjenje uspesne statisticke analize u realnim situacijama. Glavni akcenat je stavljen na primenu statistickih metoda – udzbenik je problemski orijentisan: ujedno je primena statistike povezana sa opstim teorijskim okvirom.


Da pomogne profesionalcima iz razlicitih oblasti, da statisticke analize izvode uz pomoc kompjutera jer je u savremenoj nauci primena kompjutera neophodna.
Da omoguci naucnim radnicima koriscenje statistike u svojim istrazivanjima. Statistika predstavlja osnovni alat za ispitivanje drustveno – ekonomskih pojava. Poznata je misao Karla Pirsona da je “Statistika gramatika nauke”.


Kompletna problematika vezana za prezentaciju naucnih dostignuca u ovoj knjizi je rasporedjena u 14 poglavlja.



Svako poglavlje zapocinje sa ciljem ucenja a zavrsava se sa pitanjima. U svim poglavljim analaye se primeri, tabele i grafikoni u cilju sto boljeg razumevanja teorijskog koncepta.



Na kraju svakog poglavlja unet je deo “Koriscenje kompjutera” cime su date instrukcije izvodjenja prethodno objasnjenog teorijskog problema uz pomoc Microsoft Exel-a


Ostali naslovi iz oblasti: Statistika

Izdavač: Internacionalni univerzitet; 2009; latinica; 25 cm; 463 str.; 978-86-84389-14-7;