knjizara.com
Lovac na zmajeve

Haled Hoseini (autor)

Lovac na zmajeve
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Ovaj snažan debitantski roman... pripoveda o žestokoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja iskupljuje. Oboje menjaju život Amiru, mladom i bogatom pripovedaču, koji sazreva u poslednjim mirnim danima svoje otadžbine, pre revolucije i upada ruske vojske. Ali politički događaji, čak i oni dramatični poput ovih prikazanih u Lovcu na zmajeve, samo su deo ove priče. U Lovcu na zmajeve Haled Hoseini nam daje živopisnu i životnu priču koja nas podseća na to koliko se njegov narod bori da trijumfuje nad silama nasilja – silama koje mu i danas prete.

The New York Times Book Review


Moćna knjiga... bez lažnih ukrasa

, bez prenemaganja – samo žestoka, snažna proza... intimna povest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju kojoj nije potreban atlas i rečnik da bi nas zaokupila i prosvetlila. Pojedini delovi Lovca na zmajeve su surovi i teški, a ipak je to knjiga koja odiše ljubavlju.

The Washington Post Book World


Čudesan roman prvenac... priča o prijateljstvu dva dečaka u Avganistanu i neverovatna priča o jednoj dalekoj kulturi. Jedan starinski roman u najboljem smislu te reči, roman koji prosto nosi sa sobom.

San Francisco Chronicle

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 11. izdanje, 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 343 str.; 978-86-7436-502-1;