knjizara.com
Ljubav - psihologija fenomena ljubavi

Peter Lauster (autor)

Ljubav - psihologija fenomena ljubavi
805 din
U korpu

Bestseler, preveden na četrdeset jezika! Knjiga koja je na nemačkom jeziku doživela više izdanja! Dokaz da ljubav nije neopipljiva i neuhvatljiva! Udžbenik ljubavi proslavljenog psihoterapeuta, koji je svoju karijeru usmerio na proučavanje pojma ""voleti"".

Da li je seksualnost odvojiva od ljubavi i zašto je potiskuje? Da li rešeni seksualni problemi istovremeno rešavaju i sve ostale probleme? Da li je orgazam cilj ljubavi?

Da li je ljubav u mladosti drugačija nego u starosti? Šta znači fatalna ljubav, i na čemu počiva uverenje da je sudbinski predodređena? Da li ljubav p

odrazumeva ljubomoru, i koliko ljubavi najviše možemo da doživimo u svom životu? Konačno, kako se može podstaći sposobnost za ljubav? Kako potrošačko društvo, socijalne razlike i savremeni tempo života utiču na ljubav?

Peter Lauster inspirisao se otkrićem da je kod mnogih njegovih pacijenata sposobnost da vole jednostavno blokirana, sputana. S druge strane, za razliku od seksualnosti, ljubav gotovo nikada nije bila tema predavanja profesora psihologije. Posledica toga je da o ljubavi imamo niz predrasuda, takozvanih ""mitova"".

Prevazići ih, znači – shvatiti suštinu ljubavi.

Knjiga obiluje nizom primera iz Lausterove prakse, gde se uglavnom mladi ljudi ispovedaju, očajni zbog nemogućnosti da se zaljube, da nastave da vole, da se oslobode ljubomore i posesivnosti ili želje da, zarad svoje koristi i društvene afirmacije, promene svog partnera. Mnogi čitaoci će se prepoznati u problemima koji muče Lausterove sagovornike, pa će, podstaknuti saznanjima koja im autor sugeri?e, poku?ati da odgovore na pitanja koja ih muče potraže u – sebi.

O autoru: Peter Lauster (Štutgart 1940.), nemački psiholog, autor knjiga o samopomoći, postao je poznat upravo po bestseleru LJUBAV. Ova knjiga je dostigla tiraž od milion primeraka, a u Nemačkoj je doživela 37. izdanje.

Lauster je studirao psihologiju, filozofiju, umetnost i antropologiju u Tibingenu. Od 1971. godine u Kelnu se bavi psihoterapijom. Od 1981. go-dine objavljuje knjige iz oblasti psihologije i psihoterapije. Knjige su bestseleri u svetu, a samo u Nemačkoj ukupni tiraž njegovih knjiga dostigao je 4,5 miliona primeraka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubav , Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2. izdanje, 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 172 str.; 978-86-515-0719-2;