knjizara.com
Lejdi Suzan

Džejn Ostin (autor)

Lejdi Suzan
764 din
Stara cena: 849 din
U korpu

Lejdi Suzan Vernon, privlačna i šarmantna udovica prividne topline i „najuspešnija koketa” po svedočenju mnogih muškaraca, beskrupulozna je žena koja ne bira načine da ostvari svoje ciljeve. Bez osećaja prave i iskrene ljubavi, bez ikakve odgovornosti prema drugima, ona pokušava intrigama i mahinacijama da stvori savršenu sliku o sebi, ne bi li obezbedila još jedan unosni brak koji će joj doneti visoki društveni status i luksuzan život, dok u isto vreme pokušava i svoju ćerku da uda za čoveka o kome nema nimalo visoko mišljenje. I sve bi ovo možda bi

lo sasvim poznato i jednostavno da ne dolazi iz pera Džejn Ostin, jedne od najznačajnijih spisateljica engleskog jezika.

Poznatim manirom besprekornog pripovedača, uspela je da iz različitih perspektiva prikaže široku lepezu glasova i likova, oslika njihove veze, a pre svega na jedan humorističan i bridak način progovori o porodičnim i društvenim odnosima, o uvek prisutnim interesima skrivenih iza romantičnih ljubavi i ugovorenih brakova.

Prvi put preveden na srpski jezik, epistolarni roman Lejdi Suzan najavljuje neke od najznačajnijih tema, likova i motiva koje će autorka u punom potencijalu razviti u svojim remek-delima – danas neupitnim klasicima svetske književnosti – Gordost i predrasuda, Mansfild park, Ema, Razum i osećajnost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Blum izdavaštvo; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 151 str.; 978-86-6070-034-8;