knjizara.com
Nortengerska opatija

Džejn Ostin (autor)

Nortengerska opatija
809 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Zabavno i dirljivo svedočanstvo o moći imaginacije.
Niko ko je imao prilike da vidi Ketrin Morlend u njenom detinjstvu, ne bi pomislio da se rodila da bude junakinja. Njene životne prilike, narav njenog oca i majke, njen vlastiti karakter i talenat, sve to skupa bilo je podjednako protiv nje.
Sedamnaestogodišnja Ketrin, ćerka seoskog paroha, u društvu otmene gospođe Alen upoznaje fino društvo u Batu i otkriva život izvan korica gotskih romana koje neizmerno voli da čita. Tu se upoznaje i zaljubljuje u Henrija Tilnija, koji je poziva da poseti njegovo porodično imanje, opatiju Nortenger. Kao ljubit

eljku romana, Ketrin će fascinirati mračna atmosfera i razbuktati njenu maštu. Da li porodica krije strašnu tajnu u elegantnim odajama opatije? Može li da veruje Henriju ili je on deo zle zavere? Ketrin pronalazi strašne predznake u najprozaičnijim događajima, sve dok joj Henri ne pokaže opasnosti mešanja života i umetnosti.
Dok se Henri Tilni i Džon Torp bore za njenu naklonost, a njena prijateljica Izabela ispoljava pretvoran karakter, Ketrin mora da nauči šta su istinsko prijateljstvo i ljubav.

Od svih romana Džejn Ostin Nortengerska opatija najsnažnije podseća čitaoca na to koliko je čitanje važno za naše poimanje sveta i razumevanje međuljudskih odnosa.

„Istančana osećanja i opisi svakodnevnog života nešto su najdivnije što sam prepoznao u talentu gospođice Ostin.“
– Valter Skot

„Džejn Ostin je genijalna, a Nortengerska opatija zavređuje veliku pažnju.“
– Martin Ejmis

„Tvorac engleskog romana je Džejn Ostin, i prava istorija književnosti počinje od nje.“
– Sali Runi

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kosmos; 3. izdanje, 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 230 str.; 978-86-6369-048-6;