knjizara.com
Kreativno pisanje

Gordana Vuković-Nikolić (autor)

Kreativno pisanje
rasprodato

Ova knjiga je namenjena studentima Arhitektonskog fakulteta u Beogradu za izborni predmet Kreativno pisanje. Cilj je bio da se neke teme iz lingvistike prikažu na neuobičajeni način i da se studenti time motivišu da u okviru svojih matičnih studija (arhitekture) traže nove puteve istraživanja i mišljenja. (reči autorke iz Predgovora)
Posebnu zanimljivost knjige predstravlja njen vizuelni potencijal koji, uvlačeći tekst u opšti dizajn stranica, ostvaruje vrednosti ekspresivnog izraza u punom značenju reči. U tom smislu, knjiga nudi studentima arhitekture možda i najčistiji oblik izvornog ekspresivnog doživljaja, koji se ostvaruje sadejstvom teksta, forme i boje. Ovakav način izl

aganja materije može biti izuzetno zanimljiv upravo mladim ljudima, koji po svojoj vokaciji nisu skloni pisanju i uobličavanju ideja rečima. U tom kontekstu, ovu knjigu možemo smatrati i posebnim eksperimentom, koji svoje puno opravdanje može dosegnuti samo u kontaktu sa studentima. (iz recenzije prof. Vladimira Maka)
Po pregledu pripremljenog materijala za publikovanje knjige Kreativno pisanje, autora dr Gordana Vuković-Nikolić, ubeđeni smo da predstavlja značajan doprinos istoimenom izbornom predmetu, kao i celini sistema obrazovanja na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i da kao poseban kvalitet poseduje brojne i značajne inovativne elemente koji mogu dati vredan prilog formiranju stvaralačke ličnosti studenta, budućih arhitekata, te predlažemo da se obaj projekat podrži i realizuje. (iz recenzije prof. Petra Arsića)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kreativno pisanje , Stvaralački postupak
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Gordana Vuković-Nikolić - izdavač; 2010; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 271 str.; 978-86-913959-0-2;