Kognitivna psihologija

Aleksandar Kostić (autor)

Kognitivna psihologija

1887 din

U korpu

„Kognitivna psihologija“ – knjiga dr Aleksandra Kostića, profesora kognitivne psihologije na Odeljenju za psihologiju Filosofskog fakulteta u Beogradu, prvi je udžbenik ove vrste u Srbiji i predstavlja temeljan pristup celovitoj oblasti kognitivne psihologije.
Izlaganje je koncipirano u deset poglavlja. U prvom delu knjige prikazane su različite faze obrade informacija i tipovi memorija. Drugi deo je posvećen jeziku, suđenju, zaključivanju, donošenju odluka i rešavanju problema, dakle višim kognitivnim funkcijama i procesima.
Pored naučne utemeljenosti i sveobuhvatnosti, ovaj univerzitetski udžbenik karakteriše i izvanredno didaktičko oblikovanje.

Stil pisanja je, i pored složenosti tema koje su obrađene, veoma jasan i zanimljiv, a pored osnovnog teksta udžbenik sadrži i pregled poglavlja, rezime svake tematske celine, definicije osnovnih pojmova ( oko 660 odrednica), englesko-srpski rečnik pojmova, autorski indeks, predmetni indeks, spisak referenci (oko 800) i ogroman broj crteža, fotografija i grafikona.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Teorija saznanja
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 3. izdanje, 2014; Tvrd povez; ćirilica; 23 cm; 566 str.; 978-86-17-18621-8;